recrutarea în industria de înfrumusețare

Recrutarea în industria de înfrumusețare

Cum ne asigurăm că angajaţii din salonul nostru sunt potriviţi pentru a fi acolo? Ce este nou în recrutarea în industria de înfrumusețare? Cum ne dăm seama în momentul recrutării că sunt ceea ce avem nevoie?

De ce o persoană care a făcut o foarte bună impresie la interviu s-a dovedit a fi nepotrivită la locul de muncă?

De cele mai multe ori acest lucru se întâmplă deoarece managerul de resurse umane nu a spus clar care sunt specificaţiile cerute pentru a avea succes la noul loc de muncă. Cea mai uşoară modalitate de a face acest lucru este utilizând formulă CAPA (Capacităţi – Atitudine – Personalitate – Aptitudini).

C – Capacităţi

Care sunt cerinţele privind capacitatea mentală şi fizică a poziţiei? Cât de inteligentă şi cât de puternică (fizic) trebuie să fie persoană potrivită? Nu contează cât de talentată sau calificată în domeniu este persoana respectivă, dacă nu rezistă fizic (în picioare) ore întregi la muncă în salon, nu o ajută că e un stilist bun.

A – Atitudine

După capacităţi, atitudinea este o cerinţă importantă.   Lipsa bună-voinţei este o problema de atitudine. La interviu vei urmării atitudini precum: onestitatea şi responsabilitatea. E mai uşor să înveţi pe cineva cu atitudine pozitivă cum să facă programări în comparaţie cu a încerca să o determini să fie pozitivă o persoană experimentată dar mereu plângăcioasă. E mai uşor să înveţi un angajat ceva nou mai ales după ce îi demonstrezi cât de mult îl va ajuta asta decât să îi schimbi atitudinea.

P – Personalitate

Vei urmării atenţia la detalii, asertivitatea, competitivitatea, nivelul de activitate, dominanţa, sociabilitatea, impulsivitatea. Deşi nu la fel de importantă precum capacităţile şi atitudinea, este de înţeles că diferă personalitatea unui vânzător de cea a unui bibliotecar.

A – Aptitudini

Aptitudinile sunt cel mai uşor de identificat şi de testat. În acest sens, vă recomand o testare practică, ca etapă esenţială în recrutare. De ce ar merita să faci asta? Simplu! Să vezi cum lucrează înainte de a-i angaja. Nu îţi permiţi să greşeşti, te va costa mai scump pe urmă. Candidaţii din industria de înfrumuseţare trebuie să fie pregătiţi pentru probe practice.

 

Ce poţi schimba în procesul de recrutare în industria de înfrumusețare pentru a te asigura că ai angajaţii potriviţi pentru salonul tău?

Citeste si articolul Mituri despre selectie si recrutare.

Inspirație și generare de oportunități pentru industria de înfrumusețare

Află idei noi de marketing pentru saloane, antreprenoriat, management, dezvoltarea afacerii & more

 

©2023 Egia Platformă cursuri online pentru industria beauty 

 

Suntem aici pentru tine

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit aici, ne poți contacta.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Creează cont