Factori esențiali ai succesului salonului tău

Factori esențiali ai succesului salonului tău

În calitate de antreprenor în industria beauty, ești preocupat de fiecare aspect al afacerii și trebuie să ai în vedere factori esențiali ai succesului salonului tău.  Obiectivele de afaceri ale salonului tău sunt rezultate pe care speri să le atingi și să le menti în timp ce conduci și dezvolți afacerea.  Cu acești factori esențiali ai succesului salonului tău  vei crea liniile directoare care devin fundamentul pentru planificarea afacerii. Pentru a atinge succesul trebuie să  definești obiective de afaceri cât mai precis posibil.

 4 Factori esențiali ai succesului salonului tău

Rentabilitatea salonului tău

Menținerea rentabilității înseamnă asigurarea faptului că veniturile depășesc costurile salonului. Concentrează-te pe controlul costurilor, menținând în același timp marja de profit. Un obiectiv comun al afacerilor este acela de a realiza o afacere profitabilă, ceea ce însemnă creșterea veniturilor în timp ce cheltuielile sunt limitate. Pentru a atinge acest scop, obiectivele tale ar putea fi creșterea vânzărilor cu 20% în anul 2018 sau creșterea numărului de clienți noi. Pentru a limita cheltuielile vei urmari fie reducerea chiriei, negocierea prețurilor produselor.

 Productivitatea salonului tău

Instruirea și formarea angajaților , întreținerea echipamentelor și achiziția de noi echipamente eficiente intră în productivitatea salonului. Obiectivul tău ar trebui să fie furnizarea tuturor resurselor necesare angajaților pentru a crește productivitatea.

Productivitatea  inseamnă să oferi cel mai bun rezultat pentru un client în timp ce crești profitul salonului. Un salon care schimbă modul în care sunt gestionate interacțiunile cu clientul poate spori satisfacția și loialitatea. Un salon care simplifică modalitatea de programare, care reduce timpul petrecut de clienți în sala de așteptare, crește productivitatea.

Customer care  în salonul tău 

Customer care nu garantează lipsa problemelor în relația cu clienții. Insă, cu cât o eventuală problemă a unui client este rezolvată mai repede și în modul cel mai convenabil pentru client, cu atât imaginea salonului se imbunătăteste.

Un serviciu customer care excelent te ajută să păstrezi clienții și să ai venituri repetate. Menținerea satisfacției clienților ar trebui să fie un obiectiv principal al salonului tău. Aici am putea include reducerea cu 50% a reclamațiilor sau îmbunătățirea timpilor de soluționare a reclamațiilor.

Nu este de ajuns să ai servicii bune, să ai o ofertă bogată de servicii și să reușești să le vinzi. Important este pentru cât timp reușești să păstrezi clientul pentru salonul tău. Cât timp reușești să îl determini să nu aleagă serviciile concurenței? Un client pierdut pentru salonul tău, inseamnă un nou client pentru salonul concurent.

Retenția angajaților  în salonul tău 

Fluctuația de personal înseamnă costuri. Productivitatea scăzută este tot un cost pe care îl plătești. Se adaugă și costurile efective ale procesului de recrutare. Îmbunătățirea modului de lucru și crearea unei atmosfere pozitive îmbunătățesc retenția angajaților. Dacă ai experimentat deja fluctuația mare de personal, obiectivul tău ar trebui să fie îmbunătățirea retenției. Pentru atingerea acestui obiectiv ai putea include un program de instruire și inserție.

Nivelul de satisfacție a clienților tăi este direct proporțional cu nivelul de satisfacție a angajaților tăi. Angajații fericiți atrag clienți fericiți. Într-un salon în care nu este o atmosferă plăcută și provocatoare de lucru, primii care pleacă sunt cei mai buni angajați.

Saloanele de succes se bazează pe obiective strategice deoarece clasifică scopul afacerii și ajută la  identificarea acțiunilor necesare.

Inspirație și generare de oportunități pentru industria de înfrumusețare

Află idei noi de marketing pentru saloane, antreprenoriat, management, dezvoltarea afacerii & more

 

©2022 Egia Platformă cursuri online pentru industria beauty 

 

Suntem aici pentru tine

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit aici, ne poți contacta.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Creează cont