Management eficient pentru salonul beauty

Management eficient pentru salonul beauty

 

Administrezi un salon sau un centru de înfrumusețare? Te îngrijorează modificările din mediul fiscal? Învață  strategii de succes pentru un Management eficient pentru salonul beauty . Industria de înfrumusețare continuă să crească chiar și într-un mediu economic lipsit de predictibilitate.

 

8 strategii de succes pentru un management eficient pentru salonul beauty

 

  1. Pornește de la viziunea salonului. Deciziile de management au la bază viziunea salonului. Concentrează-te pe frumusețe, sănătate și răsfăț. Viziunea răspunde la întrebarea: Ce vrem să fie salonul? Viziunea trebuie să fie rezultatul muncii întregii echipe. Oferă posibilitatea tuturor membrilor salonului să își identifice interesele și deci să-și construiască motivația necesară pentru îndeplinirea ei.

 

  1. Amenajează spațiul eficient pentru a oferi clienților interacțiuni și experiențe pe măsură așteptărilor. Prin amenajarea lui, salonul de înfrumusețare trebuie să transmită o starea de bine și de relaxare. Pe lângă serviciile pe care fiecare salon încearcă să le personalizeze, decorul și atmosfera au o contribuție semnificativă în oferirea unor experiențe memorabile clienților.

 

  1. Comercializează carduri cadou. Cardul cadou este o soluție la îndemână pentru clienții tăi. El poate să fie oferit cuiva drag din familie, angajaților, partenerilor de afaceri. Paleta de carduri cadou a salonului tău poate conține diverse variante: carduri onomastice, carduri corporate, card cadou petru ea, card cadou pentru el, cadouri pentru cupluri.

 

  1. Asigură-te că prezența online reflectă imaginea salonului. Indiferent de dimensiunea afacerii tale prezența online reprezintă una dintre cele mai importante strategii de promovare. Pentru ca un salon să devină un brand, și să se facă cunoscut în mediul online, crearea unui site pentru promovarea imaginii este un lucru foarte benefic, acesta funcționând practic precum o carte de vizită. Prin intermediul website-ului, poți oferi informații complexe despre activitatea salonului.

 

  1. Instruiește-ți personalul pentru vânzările cu amănuntul. Un management eficient pentru salonul beauty reprezintă și transformarea echipei în consilieri pentru clienții salonului. Ei vor sublinia beneficiile pe care le au produsele și acolo unde este posibil vor oferi clienților șansa de a testa.

       

„Un tratament bun al angajaților are drept rezultat un tratament similar pentru clienti”  Todd Englander

 

  1. Îngrijește-ți echipa! Ai grijă de angajații tăi și ei vor avea grijă de clienți. Asigură-te că nu le lipsește nimic pentru a-și desfășura optim activitatea. Investițiile pe care le faci într-o echipă îți garantează câștiguri substanțiale, pentru că o echipă poate realiza mai multe lucruri decât un individ.

 

  1. Solicită feedback permanent clienților. Monitorizează review-urile de pe google sau facebook. E important să cunoști părerea clienților tăi despre serviciile oferite. Vorbește cu ei în momentul în care sosesc. Dar și când părăsesc salonul. Încurajează-i să completeze un formular de feedback sau să lase un comentariu, review. Feedback-ul clienților are efectele benefice pentru imbunătătirea relației cu clienții salonului de înfrumusețare. Orice reclamație este un feedback din care poți să înveți. Cei care fac reclamații sunt prietenii salonului deoarece le pasă. Ei îți spun unde ai greșit. Este mai bine ca acești clienți să ți se plangă, iar tu să le rezolvi problemele, decât ca ei să se plangă prietenilor lor în legătură cu salonul tău.

 

  1. Monitorizează zilnic realizările.  Urmărește bugetul utilizat în promovare. Monitorizează vânzările, încasările. Discută și urmărește cu angajații pragul de rentabilitate.

 

Te-ar mai putea interesa și Management prin obiective și Management prin priorități .

Inspirație și generare de oportunități pentru industria de înfrumusețare

Află idei noi de marketing pentru saloane, antreprenoriat, management, dezvoltarea afacerii & more

 

©2021 Egia Platformă cursuri online pentru industria beauty 

 

Suntem aici pentru tine

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit aici, ne poți contacta.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Creează cont