5 sfaturi pentru relatii excelente cu clientii salonului

5 sfaturi pentru relatii excelente cu clientii salonului

 

Astăzi mai mult ca niciodată atenția pe care o acorzi clienților tăi poate fi un ingredient de succes pentru afacerea ta. Sau dimpotrivă neglijarea nevoilor și lipsa promptitudinii în satisfacerea așteptărilor lor se poate transforma într-o sursă sigură de eșec pe termen lung. Ti-am pregatit  5 sfaturi pentru relatii excelente cu clientii salonului. Clienții sunt din ce în ce mai sofisticați, mai informați și doresc soluții, servicii și produse personalizate care să se potrivesca cât mai bine cu nevoile și așteptările lor.

Salonul tău trebuie să implementeze o cultură a excelenței, cu o preocupare constantă pentru îmbunătățirea calității experienței de interacțiune  clientului. Excelentă în relația cu clienții devine un obiectiv strategic prioritar pentru orice organizație care dorește un business profitabil și sustenabil pe termen lung.

5 sfaturi pentru relatii excelente cu clientii salonului

1. Memorati si utilizati numele clientilor

Domnul Dale Carnegie spunea că numele cuiva este cel mai dulce şi cel mai important sunet dintr-o limbă. Nu numai că oamenilor le place să-l audă, dar rostirea numelui unei persoane ne ajută să ne-o amintim.

Faceţi clienţii să se simtă importanţi: cu cât veţi acorda mai multă atenţie clienţilor, cu atât aceştia vor fi mai dispuşi să încheie afaceri cu dumneavoastră. Adresaţi-vă pe nume, cereţi-le să vorbească despre ei, întrebaţi-i despre realizările lor.

2. Încurajați clienții să discute cu echipa salonului

Dacă un brand îşi doreşte să fie ascultat, trebuie înainte de toate, să-şi asculte oamenii, clienţii. Să le identifice nevoile, să le solicite feedback şi să accepte sugestiile de îmbunătăţire şi chiar nemulţumirile.  O companie care-şi dezvolta „latura umană” şi care le demonstrează clienţilor că sunt importanţi şi că opiniile lor sunt luate în considerare şi respectate câştiga foarte mult în percepţia clienţilor.

Una dintre cele mai bune tehnici de aţi îmbunătăţii strategia de dezvoltare a afacerii este să ceri părerea clienţilor. Ei îţi vor spune exact nevoile, dorinţele şi aşteptările lor. Foloseşte aceste informaţii şi trimite-le apoi exemple din „rezolvarea” feedback-ul ui primit.

3. Declansati emotii pozitive

În serviciile de înfrumuseţare se  știe că vânzarea nu are legătură doar cu logica ci are legătură cu emoția. Cei care sunt antrenați declanșează emoții pozitive prin limbajul folosit, prin umor, prin felul în care răspund întrebărilor, prin felul în care ascultă, prin felul în care oferă soluții, prin reacții rapide și clare prin suport rapid.

Principiul asocierii pozitive ne învaţă că, pentru a ne spori capitalul de simpatie trebuie să fim asociaţi în ochii clienţilor cu evenimente fericite, să fim purtătorii de veşti bune şi să fim de faţă atunci când sărbătoresc succesele.

4.  Respectati-va promisiunile

De cele mai multe ori migraţia  clienţilor este determinată  de nemulţumirea faţă de calitatea serviciilor, clientiilor nu li s-au respectat promisiunile şi aşteptările le-au fost înşelate. Calitatea este aşadar foarte importantă în decizia clientului de a mai reveni în salonul tău pentru servicii de înfrumuseţare.

Nu faceţi promisiuni pe care nu le puteţi onora. Stabiliţi nivelul şi calitatea serviciilor oferite clienţilor în mod obiectiv, astfel încât să puteţi să le faceţi faţă.

5. Construiti o echipa bine pregatita si fericita

Cea mai bună strategie pentru îmbunătăţirea performantelor pe care v-o pot recomanda este „faceţi-vă echipa fericită”. O echipă fericită, formată din oameni prietenoşi şi motivaţi, care muncesc împreună, se distrează alături de clienţi, debordează de idei şi entuziasm, oameni pasionaţi de meserie, poate aduce îmbunătăţiri enorme ale performantelor.

A crea o echipă puternică reprezintă una dintre temeliile unei culturi organizaţionale reuşite. Dacă în mod sistematic munciţi pentru a consolida încrederea, recunoaşteţi contribuţiile oamenilor din echipă, împărtăşiţi cunoştinţe şi creaţi oportunităţi pentru dezvoltare personală, veţi construi o echipă puternică şi de succes.

Inspirație și generare de oportunități pentru industria de înfrumusețare

Află idei noi de marketing pentru saloane, antreprenoriat, management, dezvoltarea afacerii & more

 

©2023 Egia Platformă cursuri online pentru industria beauty 

 

Suntem aici pentru tine

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit aici, ne poți contacta.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Creează cont