Cum să ai profitabilitate crescută în salon

Cum să ai profitabilitate crescută  în salon

Pentru fiecare manager de salon succesul reprezintă altceva. Pentru unul succesul poate consta în extinderea salonului. Altul urmărește doar dezvoltarea brandului sau prezența acestuia în reviste de specialitate. Indiferent cum definești succesul, acesta trebuie să fie măsurabil. Creșterea veniturilor și retenția clienților sunt indicatori măsurabili. Urmărind acești indicatori de progres poți afla cum să ai profitabilitate crescută  în salon.

Indiferent dacă salonul este nou sau dacă afacerea este stabilă, trebuie să te intereseze marketingul și comunicarea brandului. Gestionarea cu succes a unui brand este esențială pentru profitabilitatea afacerii. Trebuie să adopți o gândire centrată pe client.

Cum să ai profitabilitate crescută  în salon – Crește vânzările cu amănuntul!

Poți spori instantaneu veniturile salonului tău.  Analizează-ți strategia de vânzare cu amănuntul. Dacă nu ai o strategie, dezvoltă una. Discută cu furnizorii. Instruiește personalul de la recepție. Îmbunătățește vizibilitatea produselor. Transformă echipa în consilieri ai clienților. De multe ori clienții nu te refuză. Ei pur și simplu nu au suficiente informații pentru a face alegerea potrivită.

Cum să ai profitabilitate crescută  în salon – Îmbunătățește retenția clienților!

De multe ori goana după clienți noi duce la pierderea celor vechi. Păstrează-i  pe cei actuali. Marketingul pentru cei actuali este mai ieftin și mai eficient. Obține noi programări pentru clienții actuali.  Cere feedback și asigură-te că satisfaci cerințele și nevoile clienților.

Introdu un program de fidelizare și răsplătește loialitatea. Menține clienții fideli prin oferte speciale lunare. Răsplătește recomandările acestora. Încurajează-i să revină împreună cu prietenii. Pune accentul pe strategii  fidelizare. Reprezintă modul potrivit de a stimula cu adevărat reușita în afaceri.

Cum să ai profitabilitate crescută  – Utilizează eficient social media!

Rămâi conectat zilnic și astfel clienții nu te vor uita. Social media îți permite să interacționezi cu clienții creând un sentiment de comunitate. Twitter permite o comunicare scurtă, informații de ultime oră, evenimente. Facebook este o platformă vizuală. Postează poze, multe poze: înainte și după, poze din salon, poze cu echipa. Actualizează informațiile de pe pagina de facebook a salonului.

Prin social media poți oferi sprijin clienților prin răspunsuri la întrebări. Poți primi sugesti și idei de la clienți sau de la simpli vizitatori. Contează foarte mult opiniile online despre salonul tău. Trebuie să fii acolo când se vorbește despre salonul tău sau despre echipa ta.

Creșterea nivelului de profitabilitate ar trebui să fie unul dintre cele mai importante obiective ale managerilor de salon.

Inspirație și generare de oportunități pentru industria de înfrumusețare

Află idei noi de marketing pentru saloane, antreprenoriat, management, dezvoltarea afacerii & more

 

©2023 Egia Platformă cursuri online pentru industria beauty 

 

Suntem aici pentru tine

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit aici, ne poți contacta.

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Creează cont